De brancheorganisatie Koninklijke Nederlandse Bouwkeramiek (KNB) en New Energy Coalition gaan samenwerken over het vraagstuk ‘Welke emissieloze energiebronnen zijn passend inzetbaar voor het keramisch proces’. Het eerste gezamenlijke project is waterstof voor de productie van keramische bouwmaterialen.

Het is een samenwerking tussen twee mooie partijen. De KNB is een collectieve belangenbehartiger van de trotse Nederlandse keramische industrie. De New Energy Coalition is een kennis- en netwerkorganisatie die de wereld duurzamer wil maken door de energietransitie te helpen versnellen. Beide partijen vinden elkaar op de wederzijdse inbreng van expertise, kennis en netwerken.

Het eerste project is het werken met waterstof voor de productie van keramische bouwmaterialen. Dit moet voorzien in meer inzicht op onder meer het effect van deze brandstof in de oven en het effect op het keramisch product zelf. De samenwerking draagt bij aan een solide basis voor onderzoek gericht op het verkennen van opties voor een toekomstbestendige fabriek.


Bron: KNB

Categorieën: Industrie

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error:
%d bloggers liken dit: