DHL Express test als eerste binnen Deutsche Post DHL Group een DAF vrachtwagen op waterstof voor de lange afstand. Samen met zijn klant Apple test DHL het voertuig tussen Breda en Brussel. De proef is onderdeel van het Interreg NW Europe-programma H2-Share.

In april 2020 werd voor het eerst de DAF truck met waterstof range extender van VDL ingezet door BREYTNER. De truck is onderdeel van het H2-Share project (Hydrogen Solutions for Heavy-duty transport Aimed at Reduction of Emissions in North-West Europe). Het vervoermiddel is de afgelopen twee jaar, na de proef bij BREYTNER ingezet in Duitsland, België en Frankrijk. Vanaf deze week is de truck weer terug in Nederland voor een pilot bij DHL Express.

De truck, geëxploiteerd door het Nederlandse Nassau Sneltransport, legt een dagelijkse afstand van ongeveer 200 km af en rijdt de grensoverschrijdende route tussen Nederland en België. Het vervoert leveringen van DHL Express’s klant Apple. Tijdens de pilotfase is er 350 ton CO2 reductie.

De truck tankt dagelijks in Breda bij een mobiel tankstation van Wystrach, de ‘WyRefueler‘. Het tankstation maakt onderdeel uit van het project. De waterstof wordt op 500 bar opgeslagen in de mobiele unit.


Bron: DHL Express

Categorieën: Geen categorieVrachtauto

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error:
%d bloggers liken dit: