Tijdens een bijeenkomst van het METIP (Maritime Emerging & Enabling Technologies Innovation Park) in Den Helder beleefde de nieuwe waterstofdrone DS30W van het Koreaanse Doosan Mobility International (DMI) vandaag zijn Europese luchtdoop. De eerste testvlucht is 29 oktober uitgevoerd door DroneQ Robotics.

DMI, DroneQ Robotics en METIP gaan gezamenlijk toepassingen onderzoeken voor waterstofdrones in de maritieme sector en offshore-industrie. Vandaag heeft de waterstofdrone voor het eerst in Europa gevlogen.

Drones (onbemande vliegtuigen) met een brandstofcel kunnen tot vier keer langer in de lucht blijven dan de volledige accu exemplaren. Het testtoestel heeft een vliegduur van ruim twee uur en bestand tegen slechte weersomstandigheden. Dit brengt een scala van nieuwe toepassingen. Denk aan het inspecteren van pijpleidingen en offshore installaties, het vervoeren van spoedeisende goederen of het uitvoeren van search and rescue missies.

“De Noordzee speelt een sleutelrol in de energietransitie. De offshore logistiek speelt een belangrijke rol bij het veilig en efficiënt opereren van het offshore energiesysteem. De toepassing van nieuwe, opkomende sleuteltechnologieën zoals de waterstofdrone, kan een belangrijke bijdrage leveren aan het versnellen van de energietransitie.”

John Spee, projectmanager METIP

Categorieën: Drone

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error:
%d bloggers liken dit: