De door Delftse studenten ontwikkelde waterstof racewagen Forze VIII heeft afgelopen weekend op circuit Zandvoort twee veelbelovende races gereden waarin coureur Jan Bot in beide races de snelste rondetijd neerzette. In deze wedstrijden nam het Forze team met hun waterstof raceauto op tegen conventionele racewagens.

Met een uitstekende start begon studententeam Forze zondagavond 14 juli aan een 60 minuten durende race op circuit Zandvoort. Als enige waterstofvoertuig ter wereld dat meedoet aan een officiële autorace was er veel aandacht voor de roze racewagen. Het team zette al snel na de start de beste rondetijd binnen hun klasse neer, na een dag eerder ook al het ronderecord voor elektrische sportwagens op Circuit Zandvoort te hebben aangescherpt. 

Zhi Wei Cai, Team Manager: “Er is afgelopen jaar met het hele team enorm hard gewerkt om deze prestatie mogelijk te maken. Vorig jaar waren we het eerste team ter wereld dat überhaupt een race uitreed op waterstof, al konden we toen nog totaal niet meekomen met de competitie. Om nu, één jaar later, consistent competitieve rondetijden neer te zetten is fantastisch. Als je bedenkt wat ons team bereikt met beperkte middelen, stel je dan eens voor wat er allemaal bereikt kan worden met waterstof als écht grote partijen hier serieus werk van maken. Ons tempo ten opzichte van de benzine aangedreven competitie laat zien dat waterstoftechnologie echt potentie heeft.”

De komende weken worden de puntjes op de i gezet voor de aankomende race in Assen. Het team zal deelnemen aan de Gamma Racing Days op het TT circuit van Assen. In het weekend van 17 & 18 augustus wordt duidelijk in hoeverre de Delftse studenten erin slaagt zijn om het tempo dat ze in Zandvoort hadden nu de hele race kunnen vast houden.

Categorieën: Wedstrijd

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error:
%d bloggers liken dit: