Het Arnhemse bedrijf HyGear wisselt voor de tweede keer in een paar jaar tijd van eigenaar. Het Enschedese familiebedrijf HoSt neemt HyGear over van het in financiële problemen verkerende Canadese Xebec Adsorption Inc.

HyGear, opgericht in 2002, is een wereldleider in modulaire stoommethaan reforming (SMR) technologie en elektrolyse. Hygear werd in 2020 overgenomen door Xebec, een wereldwijde leverancier van oplossingen voor schone energie in Canada, en bleef zijn missie voortzetten om een levensvatbaar en direct beschikbaar aanbod van groene waterstof te creëren. Door het in financiële problemen verkerende Xebec moest er een koper voor HyGear gevonden worden. HoSt group neemt de met meer dan 50 projectreferenties wereldwijd en als een van de weinige bedrijven met een lange en bewezen staat van dienst in waterstofopwekking HyGear over. HoSt creëert daarmee een nieuwe strategisch sterke combinatie van technologische, expertise en innovatiesynergie.

“Het combineren van deze bedrijven leidt tot een samenvoeging van eigen, complementaire energietechnologiebronnen, die de koolstofarme en energietransitie stimuleren. Het vormt een fundamentele kennisbasis, empowerment en pad voor de vitale versnelling van de ontwikkeling en inzet van hernieuwbare gassen en hernieuwbare waterstof in verschillende markten en regio’s. Het geeft ons ook een sterke voetafdruk in Azië door hun locatie in Singapore.”

Jelle Klein Teeselink, CEO van HoSt Group

Het is onbekend wat Host betaalt heeft voor HyGear. De bestaande obligatiehouders zijn met aanzienlijke afwaardering van de schuld akkoord gegaan, waarbij de aflossing van de obligaties opgeschort is tot 1 februari 2028. De bestaande obligatiehouders hebben nu samen met HoSt een belang in HyGear in de vorm van certificaten.


Bron: Host Group

Categorieën: Industrie

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *