De SAIC groep kondigt de “waterstofstrategie” voor de Chinese auto-industrie aan. In 2025 moeten er tenminste tien waterstofvoertuigen gelanceerd zijn. Ze onthulde nu de eerste MPV MAXUS EUNIQ 7.

SAIC brandstofcel

De SAIC groep (Shanghai Automotive Industry Corporation) heeft grote plannen met waterstof in de mobiliteit. Het bedrijf is al twee decennia bezig met de ontwikkeling van brandstofcellen. In 2001 kwamen ze met het eerste voertuig met een waterstofbrandstofcel, de Phoenix 1. Daarna hebben ze niet stil gezeten. Ze hebben inmiddels ruim 500 brandstofcel gerelateerde octrooien op hun naam staan. De komende jaren willen ze versnellen met marktproducten.

Waterstofstrategie

SAIC presenteerde een ambitieus plan. In 2025 wil SAIC tenminste tien modellen van brandstof voertuigen produceren en 10.000 voertuigen verkopen. Daarbij willen ze een marktaandeel van 10% behalen. Ze willen de automobielindustrie van China verduurzamen met innovatieve zero emissie voertuigen.

MAXUS

Voor de automobielsector heeft SAIC de derde generatie brandstofcelsysteem ontwikkeld. Deze cellen zitten in eerste MPV uitvoering van SAIC, de MAXUS EUNIQ 7. SAIC gaat de nieuwe generatie van autonome brandstofceltechnologie ook toepassen in zware vrachtwagen, lichte vrachtwagen, bus en andere commerciële voertuigen. De lancering van de MAXUS moet het gebruik van brandstofcellen in de personenauto´s bevorderen.

Bron: SAIC


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *