Het tankstation van NXT Mobility op bedrijventerrein De Boekelermeer in Alkmaar, onderdeel van GP Groot, is uitgebreid met een waterstoftankinstallatie. Komende maanden wordt de nieuwe tankinstallatie uitvoerig met eigen voertuigen getest. Na de zomer staat de officiële opening op het programma. 

Het nieuwe waterstoftankstation is de eerst van de Noord-Hollandse aanbieder. Het is voor NXT Mobility dan ook een belangrijke mijlpaal. De ervaring uit dit multifunctionele station nemen ze mee naar de ontwikkeling van andere duurzame tankstations in de provincie. Op de locatie in Alkmaar kunnen alle waterstofvoertuigen terecht, zowel vrachtwagens en bussen (350 bar) als personenauto’s (700 bar)

“Hoewel er in Nederland op dit moment ruim 4.100 tankstations zijn, is het aantal plekken waar waterstof getankt kan worden nog zeer beperkt. De realisatie van deze waterstoflocatie is dan ook een belangrijke stap, niet alleen voor ons eigen NXT-concept, maar voor de hele regio. Ons doel is om op onze tankstations een verscheidenheid aan duurzame brandstoffen en energie aan te bieden. In die mix speelt waterstof een belangrijke rol.”

Erik Metselaar, directeur van GP Groot
Lokale groene waterstof aan de pomp

NXT Mobility ondertekenden in oktober vorig jaar een convenant met zestig andere partijen om de ontwikkeling van een dekkend netwerk aan waterstoflocaties in de provincie Noord-Holland te versnellen. Bij NXT Energy Hub Alkmaar wordt op termijn in de regio geproduceerde waterstof verkocht. Daarvoor heeft NXT Mobility de handen ineengeslagen met HYGRO, dat in de Wieringermeer met behulp van een windturbine groene waterstof gaat produceren.


Bron: NXT Mobility

Categorieën: Tanken

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *