In een baanbrekende waterstoftreinproject test ÖBB in Oostenrijk een waterstoftrein in de passagiersdienstregeling. De trein gaat vanaf 12 september 2020 rijden in het zuiden van Oostenrijk.

ÖBB test in de reguliere passagiersdienstregeling een waterstoftrein van de fabrikant Alstom. De trein rijdt op de binnen- en buitenhaven AspangBahn en op de lijn tussen Wiener Neustadt, Puchberg en Gutenstein. Tot nu toe werden waterstoftreinen vooral gebruikt op vlakke lijnen in Noord-Duitsland en Nederland. De trein rijdt nu proef op de veeleisende alpenroutes in Oostenrijk.

Passagiers gaan de komende maanden ervaren hoe het rijden is in de milieuvriendelijke technologie. In tegenstelling tot een diesel stoot een waterstoftrein geen CO2 uit en is bovendien aanzienlijk stiller. In de proef, die tot eind november loopt, wordt er 60 ton CO2 bespaard.

Op het ÖBB-terrein in Wiener Neustadt is een mobiel waterstoftankstation gebouwd voor de periode van de testfase. De ÖBB test dus een compleet systeem inclusief voertuigonderhoud en waterstoflevering.

Bron: ÖBB

Categorieën: Trein

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error:
%d bloggers liken dit: