In Colorado heeft Stadler’s FLIRT H2 een Guinness World Record behaald door de langste afstand af te leggen met een trein op waterstof zonder bij te tanken. De FLIRT heeft meer dan 2.800 kilometer afgelegd op één tank. CRRC Changchun Railway Vehicles Co heeft in China de eerste testrit gedaan met een passagierstrein.

Guinness World Record met 2.803 km

Stadler presenteren de FLIRT H2 (Fast Light Intercity and Regional Train) voor het eerst aan het publiek op de InnoTrans 2022 in Berlijn. Op 22 maart 2024 begon de FLIRT aan de wereldrecordreis in het ENSCO-testcentrum in Pueblo, Colorado. Op 23 maart eindigde de poging en had de passagierstrein meer dan 46 uur gereden en 2.803 kilometer op één tankvulling afgelegd. Dat is goed voor een vermelding in de Guinness World Records-database.

“Stadler richt zich consequent op de toekomst van het spoorvervoer met alternatieve aandrijfsystemen door voortdurend innovatieve technologieën te ontwikkelen. Door waterstof als schone energiebron te gebruiken, dragen we actief bij aan de bescherming van het milieu en geven we vorm aan het duurzame en emissievrije reizen van morgen.”

Martin Ritter, CEO van Stadler US Inc.
Eerste test met CRRC trein

De passagierstrein uitgerust met waterstofaandrijfsysteem van CRRC Changchun Railway Vehicles heeft in de eerste testrit een snelheid van 160 kilometer per uur behaald. De actieradius van de trein is ongeveer 1.000 km. Volgens de testgegevens was het gemiddelde energieverbruik 5 kWh/km.


Bron: Stadler

Categorieën: Trein

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *