Op 14 september 2022 hebben Resato Hydrogen Technology en Hypion GmbH de contracten getekend voor de order van tien Resato waterstoftankstations in Duitsland. Dit aantal is zo ongeveer gelijk aan het totaal van tankstations in Nederland. De ambities in Duitsland zijn hoog.

Het eerste tankstation uit de reeks van 10 zal geplaatst gaan worden op het zuidelijke industrieterrein bij de Noord-Duitse stad Neumünster. Dit is 45 km ten noorden van Hamburg. Het doel is om bedrijven uit de logistiek, handel en bouw van waterstof te gaan voorzien.

Alomvattend systeem

Het Duitse ministerie van Digitale Zaken en Transport ondersteunt het gehele project. Zo ontvingen de partners in de Neumünster H2 Hub begin dit jaar overheidsfinanciering voor de aanschaf van de eerste zware vrachtwagens in Duitsland op basis van brandstofcel-elektrische aandrijvingen.

“Alleen met enkele honderden kilo’s H2-verkoop per dag kan economische levensvatbaarheid worden bereikt. Het project geeft idealiter een relevante impuls om schoon vrachtvervoer met groene waterstof op de markt te brengen.”

Dr. Stefan Rehm , verantwoordelijk voor het project bij Hypion GmbH.

Er wordt een alomvattend systeem opgezet. Dit omvat de inkoop van groene waterstof, de logistiek en distributie naar tankstations, tot en met het gebruik ervan in zware voertuigen.

Medio 2023 operationeel

Na uitgebreide voorbereiding kan het project direct van start gaan; doel is om het eerste tankstation operationeel te hebben in het tweede kwartaal van 2023 en dan kunnen de eerste tankbeurten plaatsvinden.


Foto’s © Resato

Categorieën: Tanken

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: