De regio West Midlands krijgt 124 nieuwe waterstofbussen na goedkeuring van een subsidie van £ 30 miljoen van het Department for Transport. Tevens wordt er van de bijdrage een tankfaciliteit inrichten.

In de regio rijden op dit moment al 20 waterstof dubbeldekkerbussen rond. Dit aantal wordt nu uitgebreid met 124 extra waterstof transportmiddelen, waarmee het volgens ons de grootste openbaar vervoer waterstofvloot in de westerse wereld zal zijn. Hiervan gaan 24 nieuwe voertuigen rijden op de nieuwe sprint-snelvervoersroutes langs de A34 en A45 tussen Walsall, Birmingham en Solihull.

“Het biedt een ongelooflijke kans om van de West Midlands een wereldleider te maken in de nieuwe waterstofeconomie”

Pete Bond, directeur geïntegreerde vervoersdiensten bij TfWM

Twaalf gebieden in Engeland, van Greater Manchester tot Portsmouth, ontvangen subsidies uit het miljoenenpakket om elektrische of waterstof aangedreven bussen, evenals laad- of brandstofinfrastructuur, naar hun regio te brengen. De financiering komt van de Zero Emission Buses Regional Area (ZEBRA) -regeling, die vorig jaar werd gelanceerd om lokale vervoersautoriteiten in staat te stellen mee te dingen naar financiering voor de aankoop van emissievrije bussen.

De financiering vult de investeringen van particuliere busbedrijven in vervoermiddelen in de komende drie jaar aan om de omschakeling van dieselbussen naar schone en groene voertuigen te versnellen. Transport for West Midlands (TfWM), dat deel uitmaakt van de West Midlands Combined Authority (WMCA), gaat nu samenwerken met partners van busbedrijven en de waterstofproductie-industrie om de vloot operationeel te krijgen.


Bron: West Midlands Combined Authority 

Categorieën: Bussen

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error:
%d bloggers liken dit: