Minister Eric Wiebes van Economische zaken heeft gisteren een werkbezoek gebracht aan het Industriepark Kleefse Waard in Arnhem, het waterstofcluster van Gelderland

Wiebes liet zich tijdens de bijeenkomst uitgebreid informeren over de mogelijkheden die Gelderland te bieden heeft op het gebied van waterstof. Daarna volgde een rondleiding op de fiets over het uitgestrekte Industriepark, het voormalige Akzo terrein, in de Kleefse Waard, waar diverse waterstof gerelateerde bedrijven werden bezocht.

Onder de indruk

De minister was onder de indruk van de hoeveelheid activiteiten die op het IPKW plaatsvinden. “Er wordt hier op allerlei manieren gewerkt aan de energietransitie, wat nieuwe banen oplevert en ons land verder brengt.”

Wel spoorde hij de aanwezigen aan om het gebruik van waterstof snel goedkoper te maken.Waterstof is factoren duurder dan andere energie. En daarmee veel te duur voor de burger. Uiteindelijk is het de bedoeling dat waterstof commercieel haalbaar wordt. Daar heb ik vertrouwen in”, gaf de minister aan. 

Onze Waterstof step

Er was ook nog kort gelegenheid om onze waterstof step aan de minister te tonen. Hij was onder de indruk van de samenwerking van ons met de studenten van de HAN en van het resultaat. Hij vond het belangrijk dat bedrijfsleven en scholen samen optrekken om de kennis en ervaring rond waterstof verder te verbeteren.

Vanwege het overvolle programma, kwam het helaas niet tot een korte testrit.


Foto’s: Al Hajem

Categorieën: Bijeenkomsten

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error:
%d bloggers liken dit: