Gisteren zijn de World Hydrogen 2022 Awards uitgereikt. In totaal zijn er 6 prijzen in diverse categorieën. Deze worden uitgereikt aan bedrijven of personen vanwege hun bijzondere bijdragen aan de waterstofindustrie.

Green Hydrogen Project Award

De Green Hydrogen Project Award ging voor de tweede keer naar NEOM als grootste groene waterstofproject in de wereld en hun nieuwe model voor duurzaam leven in de Koninkrijk van Saudi Arabië.

Hydrogen Industrial Application Award

De Hydrogen Industrial Application Award werd toegekend aan Maersk voor zijn baanbrekende serie van 12 containerschepen die kunnen varen op duurzame methanol dat is geproduceerd uit groene waterstof.

Future Hydrogen Leader Award

De Future Hydrogen Leader Award is toegekend aan Randolf Weterings, werkend bij Havenbedrijf Rotterdam. Randolf houdt zich bezig met elektrificatie- en waterstofprojecten. Hij krijgt de award voor het uitstekend werk dat hij verricht met het integreren van alle verschillende initiatieven, projecten en bedrijven die hierbij een rol spelen.

Hydrogen Transport Award

De Hydrogen Transport Award ging naar Hyzon Motors voor de snelle inzet van waterstof brandstofcel vrachtwagens en zware voertuigen over de hele wereld.

Port of the Future Award

De Port of the Future Award ging voor het tweede achtereenvolgende jaar naar het Havenbedrijf Rotterdam, voor het leiden van de ontwikkeling van een waterstofhub, gericht op een breed energietransitie programma dat de hele waardeketen verbindt.

Hydrogen Person of the Year Award

De Hydrogen Person of the Year Award werd toegekend aan Jorgo Chatzimarkakis, CEO van
Hydrogen Europe als een belangrijke speler die waterstof in Europa en wereldwijd promoot en de samenwerking en de ontwikkeling van de sector versnelt.


Categorieën: Bijeenkomsten

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error:
%d bloggers liken dit: