Toyota gaat de stad van de toekomst bouwen aan de voet van de Fuji berg. De stad draait volledig op waterstof en er gaan zo’n 2.000 mensen wonen.

Op de CES 2020 in Las Vegas onthulde Toyota het plan voor ‘Woven City’. De stad wordt gerealiseerd op een terrein van 175 hectare aan de voet van de hoogste berg van Japan. Het krijgt een volledig verbonden ecosysteem op basis van waterstof. Voor het ontwerp van de Woven City werkt Toyota samen met de Deense architect Bjarke Ingels.

De stad zal volledig duurzaam zijn met gebouwen die meestal van hout zijn gemaakt om de koolstofvoetafdruk te minimaliseren. De gebouwen hebben traditioneel Japans houtschrijnwerk gecombineerd met robotachtige productiemethoden. De daken zullen worden bedekt met zonnepanelen voor directe energie, daarnaast is er energie uit waterstof brandstofcellen. 

Woven City is één groot levend laboratorium waar 2.000 mensen wonen. De bewoners zijn onder andere medewerkers van Toyota en hun gezinnen, gepensioneerden, wetenschappers en partners van Toyota Motor Corporation. Onderzoekers en wetenschappers gaan zich bezighouden met de ontwikkeling en het testen van autonomie, robotica, persoonlijke mobiliteit, smart homes en kunstmatige intelligentie (AI) in een realistische leefomgeving.

Film Woven City

Bron: Toyota Woven City

Categorieën: Gebouwde omgeving

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error:
%d bloggers liken dit: