Yanmar heeft aangekondigd dat ze een waterstof brandstofcelsysteem voor de maritieme sector willen ontwikkelen op basis van de brandstofcel technologie die toegepast wordt in de Toyota Mirai. Zij willen voor de maritieme sector een milieuvriendelijke aandrijflijnoplossingen ontwikkelen.

Yanmar is onder andere leverancier van kleine en grote dieselmotoren voor de maritieme sector. De missie van Yanmar is het leveren van duurzame oplossingen die zijn gericht op de uitdagingen waarmee klanten worden geconfronteerd. In de scheepvaart worden de milieuregels wereldwijd steeds scherper en zal de uitstoot van broeikasgassen in de toekomst naar nul moeten. Yanmar gaat de uitdaging aan om een aandrijflijn met waterstof als brandstof te ontwikkelen.

Toyota Motor Corporation en Yanmar hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Yanmar wil de basis waterstof componenten van de Toyota Mirai gaan toepassen op een vaartuig. Zo worden onder andere de waterstofbrandstofcel en de hogedruk waterstoftanks op een eigen boot geïnstalleerd. Door gebruik te maken van bestaande technieken zal de boot nog in 2020 een demonstratievaart gaan maken.


Bron: Yanmar

Categorieën: Scheepvaart

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error:
%d bloggers liken dit: