Zepp.solutions, een in Delft gevestigde scaleup die waterstof-brandstofcelsystemen ontwikkelt, is bekroond met de prestigieuze “Nieuwe Heldenprijs” voor de meest veelbelovende scaleup van de metropoolregio Rotterdam. De prijs werd uitgereikt tijdens een ceremonie waarin opmerkelijke ondernemersprestaties in de regio werden gevierd.

De jury van de Nieuwe Heldenprijs, bestaande uit succesvolle Nederlandse ondernemers, nomineerde drie scaleups: QLayers, Battolyser en zepp.solutions. Na een laatste pitchsessie had het publiek de beslissende stem, en zepp.solutions kwam als duidelijke winnaar uit de bus.

zepp.solutions is de winnaar van de Rotterdamse Nieuwe Heldenprijs. © Frank de Roo

Tijdens de pitch vertelde medeoprichter Jan Bot van zepp.solutions het publiek niet alleen over de technologie achter hun waterstof-brandstofcelsystemen, maar ook over het inspirerende verhaal van de oprichting van zepp. Zepp.solutions werd in 2017 opgericht als een spin-off van het waterstofraceteam van de TU Delft, Forze Hydrogen Racing. De oprichters hebben de vaardigheden en pioniersgeest van het racen meegenomen naar de commerciële sector, om daar de zware industrie te voorzien van de technologie die ze nodig hebben voor elektrificatie.

“Deze prijs is van het hele team. Iedereen heeft ongelooflijk hard gewerkt om hier te komen en het is geweldig om onze inspanningen erkend te zien.”

Medeoprichter Jan Bot van zepp.solutions

Zepp.solutions is gespecialiseerd in de ontwikkeling van complete  waterstof-brandstofcelsystemen voor middelzware en zware toepassingen zoals schepen, vrachtwagens en bouwmaterieel. Hun technologie zet waterstof om in elektrische energie en biedt daarmee een duurzaam alternatief voor traditionele dieselmotoren. Een van de recente mijlpalen is het binnenhalen van een investering van €3 miljoen van het Rotterdam Energy Transition Fund en een subsidie van €2 miljoen van het European Just Transition Fund voor de bouw van een productiefaciliteit in de metropoolregio Rotterdam.

Categorieën: Prijzen

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *