Om het rijden op waterstof te stimuleren komen er in 2020-2021 zes waterstoftankstations in Drenthe. Vijf tankstations zijn openbaar en één komt er op het terrein van installatiebedrijf Vriend in Coevorden.

Waterstof tankstation

Resato gaat samen met Orange Gas zes nieuwe waterstoftankstations in de provincie Drenthe bouwen. De bouw van deze stations is het begin van een dekkend netwerk in Drenthe volgens de initiatiefnemers uit Assen en Heerenveen. Er wordt in dit project ook samengewerkt met de Gasunie. Om het rijden op waterstof te stimuleren, ondersteunt Provincie Drenthe de realisatie van de tankstations. In Drenthe rijden al een aantal waterstofbussen van Qbuzz die door de nieuwe stations op meerdere plekken kunnen tanken.

Waterstofdroom Installatiebedrijf Vriend

Vijf van de zes stations zijn openbaar. De zesde komt op het terrein van een installatiebedrijf Vriend in Coevorden. Tom van Engelen, directeur Installatiebedrijf Vriend, vertelt over zijn dromen. “ik had twee dromen. De eerste was een energie neutraal nieuwbouwpand (inmiddels gerealiseerd). En de tweede was waterstofauto’s. Zonder ondersteuning van de overheid is waterstof een kansloze missie”. Engelen heeft financiële bijdrage van de provincie ontvangen van € 100.000. Er zullen straks 6 waterstofauto’s bij het installatiebedrijf gaan rijden. Daarnaast gaan ze een educatie ruimte inrichten voor leerlingen en belangstellende.


Bron: RTV Drenthe

Categorieën: Tanken

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error:
%d bloggers liken dit: