Britse producenten van CV ketels hebben aan hun overheid voorgesteld om vanaf 2025 verplicht te stellen dat alle verkochte CV ketels geschikt zijn voor aardgas èn waterstof.

Ongeveer 30% van de CO2 uitstoot in Groot Brittanië komt van de verwarming van huizen en bedrijven. Een klimaatvriendelijke oplossing vinden voor de ca 23 miljoen gasgestookte CV installaties en boilers is ook aan de andere kant van de Noordzee een grote uitdaging.

Hydrogen ready ketel

Het Engelse bedrijf Worcester Bosch heeft nu een ‘Hydrogen ready’ CV Ketel ontwikkeld. Dit is een aardgas gestookte ketel ontwikkeld die door een monteur in 1 uur omgebouwd kan worden naar een 100% waterstof gestookte CV ketel.

Deze ketels zijn slechts ca. € 100,- duurder dan de huidige CV ketels. Het ombouwen van aardgas naar waterstof kost een aanvullende € 200,- per ketel.

Eenvoudig overgaan van aardgas naar waterstof

Door dit soort type ketels vanaf 2025 verplicht te stellen, kunnen Britsen steden en buurten straks eenvoudiger overgaan van aardgas naar waterstof.

Nog geen besluit

Het Britse ministerie van ‘Business, Energy and Industrial Strategy’ geeft aan dat het nog geen besluit heeft genomen over het voorstel. Wèl hebben ze aangegeven dat waterstof een belangrijke rol kan gaan spelen bij de reductie van de uitstoot van broeikasgassen.


Bron: The Times

Categorieën: Gebouwde omgeving

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error:
%d bloggers liken dit: